Fotenie pre váš nový web

Fotenie pre váš nový web

Nový rok som rozbehol fotením detí v ich škôlkarskom prostredí pre vzdelávacie centrum F84. Rozhodli sa pre novú webstránku, ktorá má moderným a pútavym spôsobom prezentovať ich činnosť. Fotografie sú súčasťou každého webu, dokážu pritiahnuť pozornosť, osviežiť text a vizuálne vyjadriť čo potrebujete.

Základom je poctivá príprava fotoprodukcie

Samotné fotenie trvalo asi 1,5 hodiny, keďže som nechcel príliš zasahovať do vyučovania a deti som chcel zachytil čo najprirodzenejšie. Foteniu predchádzala príprava, triedy som si vopred skontroloval podľa ich svetelných podmienok, usporiadania nábytku a premyslenia kompozície. Na nič sa nemohlo zabudnúť, štruktúra nového webu bola jasným zadaním. Každá činnosť alebo terapia musí mať svoju fotku vyjadrujúcu jej podstatu – sústredenie, vnímanie, zručnosť, …

f1.4, čas 125, ISO 400, 35mm

Nenápadnosť pre zachytenie autenticity

Nasetupoval som si účinnú ale ľahkú kombináciu mojej fototechniky. Fujifilm X-T3 s Fujinon XF 16-55 f2.8 s bleskom Godox TT685F. Do miestností, kde by blesk pokazil atmosféru som vošiel s vysoko svetelným objektívom XF 35 f1.4.
Ľahkosť a nenápadnosť bezzrkadlovky Fujifilm som ocenil už na viacerých akciách, ktoré som fotil. Keď som splynul s prostredím, nikto ma nevnímal a vtedy sa podarili vytvoriť najkrajšie momenty. V škôlke bolo navyše dôležité, aby som nenarúšal priebeh aktivít a terapií. Výsledkom boli autentickejšie „nestrojené“ zábery.

f1.4, čas 125, ISO 400, 35mm

Snoezelen – hra svetiel a hudby

Pre zachytenie atmosféry v tejto miestnosti som sa musel zaobísť bez blesku. Pre APS-C X-trans snímač ISO 800 nie je žiadny problém.
Miestnosť nebola príliš veľká, tak pre jej obsiahnutie som zvolil širokouhlé ohnisko 16mm, ktoré opticky priestor zväčší. Skreslenie mi nevadilo, keďže som teraz fotil bez detí. Fujinon XF 16-55 f2.8 má výbornú konštrukciu, podáva super ostrý obraz a dokáže vykresliť jedinečnú atmosféru. Kto by si nechcel vyskúšať takto vybavenú skôlku – je to balzam na oči aj dušu. Odborne sa to volá multisenzorické prostredie Snoezelen.

f2.8, čas 30, ISO 800, 16mm

Počas fotenia som sa popasoval s rôznymi svetelnými podmienkami, najlepšie som našiel v maliarskom ateliéri Arteterapia. Toto kreatívne prostredie podporovalo aj moju kreatívu – fotenie pri okne, fotenie odrazov v zrkadle, fotenie cez obraz (táto fotka je v záhlaví príspevku), … Musel som si ale dávať pozor na svoj odraz, aby som sa nenašiel tiež na fotke:-)

f1.4, čas 250, ISO 500, 35mm

Fotografie sú šťavou kazdého moderného webu. Rýchla doba nás naučila robiť všetko „v chvate“. Aj čas, ktorý venujeme čítaniu webstránok sa skracuje na minimum a preto je dôležité zaujať a vhodne skombinovať text s fotografiami. Ďakujem vzdelávaciemu centru F84 za oslovenie na fotosériu pre ich web, bola to ďalšia inširujúca práca.
Doteraz som pre firmy fotil predovšetkým firemné akcie alebo fotografie do výročných správ.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Verified by MonsterInsights